Povestea trupei Oasis într-un film pregătit pentru toamna 2016

La sfârșitul anului trecut, echipa de producție din spatele filmului "Amy" (povestea documentar despre Amy Winehouse) anunța un nou proiect: istoria trupei emblemă pentru brit-pop-ul anilor '90, Oasis.

Producător este așadar același James Gay Rees, iar lui Asif Kapadia îi revine rolul de regizor executiv. Regia este semnată de Mat Whitecross, cel care a regizat mai multe videoclipuri ale celor de la Coldplay și, de asemenea, filmul "Spike Island" din 2012.

Pe 15 mai, echipa din spatele filmului document a anunțat că acesta se va numi "Supersonic" și va fi în cinematografe începând cu luna octombrie (sperăm și la noi). Titlul este preluat, cumva în mod firesc, de la numele single-ului de debut al trupei din 1994.

Un pic de background info

Cu 8 no.1 single-uri și 8 no.1 albume în Marea Britanie, Oasis sunt fără îndoială cea mai mare trupă britanică din anii '90, cu o poveste fabuloasă despre care vom afla totul în filmul despre care îți vorbim aici.

Deși în mod oficial cei de la Oasis sunt desparțiți, asta nu înseamnă că nu mai fac muzică. "Noel Gallagher's High Flying Birds" se numește proiectul solo al lui Noel, unul dintre cei doi frați ai trupei, iar proiectul a luat naștere în 2011, după destrămarea Oasis. Au deja două albume lansate, iar noi i-am văzut live în festivaluri: au un sound perfect.

În același an, 2011, Liam Gallagher pleca la drum cu o trupă nouă numită "Beady Eye", activă până în 2014.

Se împacă?

În ultimii doi ani, speculațiile referitoare la o eventuală reunire a celor de la Oasis (o împacare a celor doi frați, în fapt) au ținut în mod regulat capul de afiș al știrilor muzicale din Regat, cu zvonuri mai ales referitoare la apariția lor la Glastonbury Festival, despre care chiar Liam a spus la un moment dat că încă nu s-a găsit suma potrivită pentru asta.

De unde deducem că da, îi vom mai vedea pe Oasis împreună, dar probabil doar atunci când un promoter va fi dispus să plătească ceea ce ei numesc "suma potrivită". Noi i-am văzut la Rock Werchter chiar înainte să se despartă și a fost magic!

Până la reunirea lor, așteptăm filmul "Supersonic" și cântăm împreună "Live Forever":

Sursă poze: 1, 2

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.