Pokemon GO nu are voie la muzeu

Mare grijă unde te joci Pokemon GO! Jocul a fost lansat sâmbăta trecută în Cambodgia şi Thailanda şi a fost o surpriză neplăcută pentru responsabilii unor instituţii locale. De exemplu, în Cambodgia, directorul Muzeului Genocidului din Phnom Penh a dat ordin gărzilor să nu-i lase să intre pe cei care stau cu telefoanele ridicate ca să prindă pokemoni. Omul a declarat corespondentului Reuters că atât muzeul, cât şi împrejurimile sale sunt locuri în care peste 1,5 milioane de oameni au fost executaţi în timpul regimului Khmerilor Roşii şi nu se cade ca aici să se desfăşoară activităţi distractive.

În Thailanda, nu au fost luate încă măsuri drastice – cel puţin nu până la redactarea acestui articol – însă autorităţile au promis că jucătorii împătimiţi nu vor mai avea în curând acces în zona Palatului Regal, în spitale şi în templele budhiste.

Dacă ar fi să urmeze modelul american sau japonez, Cambodgia şi Thailanda ar putea cere dezvoltatorilor de la Niantic să elimine, în urma unor cereri specifice, locaţiile de interes pentru jucători din unele zone reale. Recent, Niantic a şters câteva puncte de interes – pokestopuri, gyms şi pokemoni – din Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC şi, respectiv, Memorialul Păcii din Hiroshima.

Știrea video aici.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.