Playerunknown's Battlegrounds: 99 de oameni vor muri. Tu al câtelea vei fi?

Acum circa trei ani şi jumătate, când DayZ (standalone) a fost lansat în Early Access Alpha, pe Steam, aproape toţi prietenii mei din viaţa reală s-au grăbit să-l cumpere. Era ditamai senzaţia: un open-world cu zombi, un MMO (massive multiplayer online) de supravieţuire într-un mediu horror. L-am jucat împreună ore bune, am luat cu asalt bazele militare, am secerat cadavrele ambulante şi am prăduit casele care ne-au ieşit în cale, dar de multe ori am ocolit blocurile de teama „surprizelor” pe care, dacă nu le dibuiai din timp, te secerau precum bila de bowling doboară popicele. Am petrecut momente amuzante cu buguri care te poticneau într-un copac sau sub terasa casei şi nu puteai ieşi de-acolo decât repornind jocul. Ne-am „afumat” reciproc aruncând din greşeală (uneori) smoke grenades unii asupra celorlalţi şi am rămas de câteva ori blocaţi în loading screen. Ne-am distrat în DayZ o vreme bună, nu fugărind zombi, ci ferindu-ne de gloanţele cerlolalţi jucători...

Din păcate, trei ani şi jumătate mai târziu, DayZ a rămas tot în Early Access Alpha, iar review-urile sunt în continuare împărţite, mulţi jucători făcând confuzie între un titlu aflat în dezvoltare şi unul cu toate „examenele” date. Am mai spus-o şi o să tot repet – un joc în Early Access trebuie privit cu rezerve şi e decizia fiecăruia dacă dă sau nu banii pe el. 

E drept că acum mă gândesc de două ori înainte să cumpăr un Early Access şi că, în cazul celei mai noi „senzaţii” de pe Steam, am preferat soluţia family sharing, dar tind să cred că Playerunknown's Battlegrounds nu va avea aceeaşi soartă cu DayZ.

Playerunknown's Battlegrounds a fost lansat pe Steam în Early Access, în martie anul acesta, şi a avut deja vânzări de peste 2 milioane de copii, aflându-se (în momentul scrierii acestui material) pe locul al treilea în topul celor mai jucate titluri pe Steam, după Dota 2 şi CS:GO. 

Playerunknown's Battlegrounds este un Battle Royale, care a scos din cadru zombii din DayZ şi a introdus un element mult mai challenging... un soi de dom de energie care-ţi poate da multe bătăi de cap.

După ce te paraşutezi dintr-un avion - tu şi alţi 99 de jucători - va trebui să cauţi arme, armură şi leacuri ca să rezişti până la sfârşitul jocului. Un meci durează relativ puţin, 20 de minute, în medie, dar sunt cele mai intense minute din viaţa ta. Pentru că în tot acest răstimp va trebui să lupţi pentru viaţa ta – încă de la început te afli înr-o cursă a morţii, în care ai trei duşmani: ceilalţi jucători, bombardamentele şi domul de energie de care ţi-am spus mai devreme. Care se restrânge din ce în ce în mai mult spre o anumită zonă, micşorându-ţi astfel spaţiul de manevră şi obligându-te să te retragi şi tu odată cu el, că altfel rişti să mori electrocutat în afara lui. 

E recomandat să urmăreşti tot timpul miniharta din josul ecranului pentru a vedea atât zona în care trebuie să mergi, cât şi punctul roşu care marchează bombardamentele. Personal, îţi recomand să faci şi aici ceea ce făceai în Left 4 Dead – să închizi mereu uşile în urma ta ca să nu te trezeşti cu un glonţ în ţeastă în timp ce scotoceşti printr-o casă. Sau să nu laşi de înţeles celorlalţi că te afli în acea casă. Şi, în limita posibilităţilor, să foloseşti un energy drink înainte de un medkit sau un bandaj ca să meargă vindecarea mai repede. Altfel, nu uita că armele pe care le găseşti în PB nu au auto-reload, aşa că verifică mereu dacă mitraliera, shotgunul sau pistolul pe care le-ai luat de pe jos au glonţ pe ţeavă sau nu. 

Cele mai savuroase momente din Playerunknown's Battlegrounds sunt cele când dai peste câte o Dacie obosită, care te poate salva când eşti la ananghie. Mai puţin haios e când ceilalţi jucători sunt la volanul maşinii – şi tu pe jos – şi te hăituiesc ca pe hoţii de cal. Dacia nu este singurul vehicul cu care te poţi deplasa şi e la fel de nesigur ca celelalte atunci când fugi în câmp deschis, pentru că zgomotul motorului va atrage jucători mai bine înarmaţi decât de tine... 

Indiferent de strategia pe care ai de gând s-o adopţi – Silent Bob (chircit după uşă sau ascuns în cadă în aşteptarea intrării duşmanului) sau Rambo (în turnul unui bisericii, cu un LMG în braţe) -, rezultatul va depinde întotdeauna de doi factori esenţiali: norocul şi vigilenţa ta. Poţi să fii chiar şi JackFrags că, dacă găseşti doar o rangă şi un cartuş şi te întâlneşti cu un „amic” care are un AKM cu 2X Scope, nu-i vei putea face faţă. Dezvoltatorii totuşi ne dau o rază de speranţă, actualizând constant jocul (un update major în fiecare lună), exemplu fiind ultimul update în care a fost introdusă TIGAIA! În mână sau atârnată peste fund, TIGAIA îţi poate salva viaţa pentru că are senzaţionala capacitate de a ricoşa gloanţele.

Sper că articolul nostru ţi-a trezit interesul pentru Playerunknown's Battlegrounds. Dacă vrei să-ţi faci o imagine cât mai completă, te invit să deschizi un Beck's şi-apoi să vizionezi nişte gameplay pe YouTube. Game on!

 

Surse: 

Photo Credit: Steam Hub

 

 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.