Noul album Gorillaz vine abia în 2017

În luna iulie a anului trecut, aveam vești de la Demon Albarn despre un nou material Gorillaz, material pe care toată lumea îl aștepta anul ăsta în septembrie, după spusele artistului.

În weekend însă, Jamie Hewlett, celălalt om din spatele proiectului, a făcut un update pe pagina de Instagram a fanilor Gorillaz în care spune cam așa:

Ce știm până acum despre noul album Gorillaz?

Păi știm că Damon Albarn aduce nume legendare în studio, pentru a contribui la cel de-al cincilea album al lor, printre care Jean Michel-Jarre, producătorul Twilite Tone, Liam Bailey și de asemenea rapper-ul din Chicago, Vic Mensa.

Așa cum ne-am obișnuit, atunci când vine vorba despre muzică de la Gorillaz, avem parte de sound-uri noi și variate, combinație de rock, hip-hop și electro, cu o producție vizuală pe care abia o așteptăm. De altfel, tot anul trecut, Hewlett posta câteva update-uri animate cu celebrele personaje din trupă. Dacă n-o faceți deja, ar fi bine să începeți să urmăriți contul de Instagram al lui Hewlett. 

Gorillaz, un experiment reușit

Să faci ceea ce au făcut Damon Albarn și Jamie Hewlett în 1998 poate părea azi banal și la îndemână. Vorbim despre niște vremuri de dinainte de social-media și mass-internet, un moment în care proiectul lor arăta a ceva din altă lume în povestea muzicii de atunci.

Faptul că au dus povestea vizuală inclusiv în live-uri face ca istoria Gorillaz să fie și mai importantă în lumea muzicii electronice și de design vizual. Patru albume au scos până acum dintre care "Damon Days" în 2005, ajuns number 1 în UK, și "Plastic Beach" în 2010, locul 2 și în UK și în US.

Ascultăm mai jos single-ul lor "Dare", ajuns number 1 în UK în 2005, și așteptăm reîntâlnirea cu celebrele personaje 2D, Murdoc Niccals, Noodle și Russel Hobbs. Dacă ar fi să descriu într-un singur cuvânt ce însemna pentru mine Gorillaz aș zice - UNICI.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.