NEW MUSIC: Care ar fi câteva dintre cele mai interesante albume din 2016 (1)

O să încercăm aici o trecere în revistă a unora dintre cele mai interesante albume ale anului pe care îl încheiem curând. Am vorbit pe tot parcursul anului despre multe dintre albume la momentul lansării lor, dar încercăm un sumar al anului cu o primă parte aici.

1. Radiohead “A Moon Shaped Pool” 8 mai 2016

Lansat fără prea mare “tam tam”, “A Moon Shaped Pool” a surprins pe toată lumea la începutul lunii mai, atunci când a venit de nicăieri și a intrat direct pe locul 1 în UK Top 40. Turneul de promovare a albumului îi duce pe Radiohead prin câteva dintre cele mai mari festivaluri din Europa fiind anunțați deja headliners la Rock Werchter și Glastonbury.

2. David Bowie “Blackstar” 8 ianuarie 2016

Nu e o întamplare că mai toate review-urile muzicale ale anului încep cu albumul lui Bowie. Un requiem venit chiar în momentul dispariției artistului, un album a cărui lansare nu pare deloc întamplătoare fix în momentul în care el a părăsit scena. Totul a părut perfect programat. Muzical, ne întâlnim cu artistul complet David Bowie, un Ziggy Stardust reloaded în 2016.

3. Drake “Views” 29 aprilie 2016

Peste 1 miliard de view-uri pe youtube pentru cântecul “Hotline Bling”! Ce ar mai fi de adăugat pentru un album care a petrecut toată vara pe locul 1 în US Billboard 200 și în UK Top 40, album cu încasări de peste 50 de milioane de dolari în toată lumea. Muzical,  albumul este corect și foarte ușor de ascultat și asimilat. 

4. Michael Kiwanuka “Love and Hate” 15 iulie 2016

Al doliea album al lui Michael Kiwanuka l-a adus în sfârșit până pe locul 1 în UK, după ce primul album ajunsese doar pe locul 4. Producătorii au crezut în el și ca de obicei nu s-au înșelat. Un vibe unic pentru Michael și o voce care îți rămâne în minte. Ia și ascultă albumul cu totul de mai multe ori.

5. Solange “A Seat At The Table” 30 septembrie 2016

Da, sora ei mai mare este Beyonce, mult mai celebră și mai “în față”, însă Solange nu doar că a scris muzică pentru sora ei, dar este și actriță și muzician, cu trei albume lansate până acum, ultimul cel despre care vorbim aici cu un sound mai puțin comercial decât ne-am aștepta și cu o voce cel puțin la fel de bună ca a surorii ei Beyonce.

Stai cu noi să-ți povestim și despre alte albume care nouă ne-au plăcut în anul muzical 2016!

Sursă foto: 1.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.