Modul competitiv în Team Fortress 2 e ca la carte: cu ranguri şi matchmaking

Valve a anunţat, în sfârşit, lansarea unui update mult-aşteptat pentru Team Fortress 2 – modul competitiv, care s-a aflat în testare Beta din ianuarie până acum.

Ca s-o lămurim de la bun început, TF2 este un shooter first-person, multiplayer, lansat în 2007, iniţial pe Windows şi Xbox 360. Nu cred că greşesc dacă spun că a făcut ravagii o bună perioadă de timp (a fost lansat ca parte din colecţia The Orange Box, care se cumpăra doar din magazin şi din care mai făceau parte 4 titluri: Half Life 2 şi expansiunea lui standalone, Episode One, Half Life 2: Episode Two şi Portal).

Mulţi ani la rând, a fost unul dintre cele mai jucate shootere. Asta până când a devenit free-to-play şi serverele au fost inundate de oameni... de toate „credinţele”. Nu intru acum în detalii, dar sunt sigură că ai înţeles la ce mă refer – per ansamblu, calitatea experienţei de joc a scăzut considerabil, serverele s-au umplut cu trişori, leneşi şi „glumeţi”. La decăderea TF2 (pentru că mulţi jucători cu vechime au renunţat după ce jocul a devenit disponibil pentru toată lumea) a contribuit din plin şi înmulţirea masivă a accesoriilor – create în Workshop, de comunitate, sau în birourile Valve, de angajaţi.  

Acum, jucătorii care deţin conturi Premium (adică aceia care au cheltuit cel puţin 9 euro în joc sau cei care l-au cumpărat dinainte să devină free-to-play) au ocazia să revină pentru a încerca modul competitiv. O altă condiţie care se impune este de a avea contul de Steam conectat la un număr de telefon valid – aceasta este o măsură de precauţie împotriva abuzului şi trişării. În lipsa acestei legături, jucătorii vor fi obligaţi să plătească 10 euro pentru a putea intra în competitiv.

În modul competitiv, tot ceea ce faci contează – câştigi un meci, câştigi şi puncte; îl pierzi, pierzi şi puncte. Primeşti medalii şi ranguri, îţi este urmărit progresul şi meciurile sunt desfăşurate după un algoritm de matchmaking, sperăm noi, bine pus la punct, mai ales că Valve are deja o experienţă îndelungată în zona competitivităţii, prin Dota 2 şi Counter-Strike: Global Offensive.

Meciurile se joacă după modelul 6v6, jucătorii alegând câte o clasă dintre cele 9 disponibile. Nu vor exista restricţii pentru arme sau lovituri critice aleatorii şi nici posibilitatea de a schimba echipa.

Update-ul cuprinde şi alte elemente interesante pentru fanii TF2, însă modul competitiv era cel mai aşteptat. Dacă totul merge strună, urmează să auzim în curând veşti despre Half-Life 3?

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.