Mick Jagger împlinește azi 73 de ani

Azi (26 iulie) legenda muzicii rock Mick Jagger împlinește nu mai puțin de 73 de ani și putem spune că o face într-un stil unic, cumva între concerte. Cu un turneu international abia încheiat și cu încă trei concerte în Statele Unite anunțate pentru toamna asta, Jagger împreună cu colegii săi de la The Rolling Stones devin cea mai longevivă trupă rock. Considerați împreună cu The Who printre inventatorii muzicii rock, The Rolling Stones ne-au adus din 1962 și până azi peste 20 de albume, o mulțime de colaborări intrate în istorie și un concert în România pe care cei care l-au văzut nu-l vor uita niciodată.

Revenind la Jagger, lucrul cel mai important de menționat despre el este faptul că a fost tot timpul conectat la ceea ce se întampla în jurul său, în societate. Ăsta este poate și motivul pentru care The Rolling Stones par suspendați în timp, fără vârstă. Îi ascultăm aici cu "Jumpin' Jack Flash" și cu o apariție din epoca hippie, introduși de John Lennon:

Prieten cu mai toți marii muzicieni, de la John Lennon și David Bowie până la Tina Turner sau Bon Jovi, Mick Jagger a cântat pe scenă cu mai toți aceștia, nu s-a ferit niciodată să-si exprime liber părerile și este considerat una dintre cele mai importante figuri ale muzicii britanice. Ăsta e și motivul pentru care a primit în 2003 titlul de "Sir" din partea Casei Regale Britanice. Acceptarea acestui titlu a fost contestată de altfel de către o parte din fanii săi care consideră că atitudinea generală "anti-sistem" a celor de la The Rolling Stones de-a lungul anilor nu se potrivește deloc cu o astfel de onoare. Subiect de Pop-Art al creatorului acestui curent, Andy Warhol, Jagger reprezintă pentru generația anilor '70 - '80 modelul perfect de exprimare liberă în limitele a ceea ce se numește "normal" și asta pentru că a reusit în tot acest timp să se mențina la limita abuzurilor de orice fel (droguri, alcool), abuzuri care au făcut multe victime celebre în rândul artiștilor din vremea sa și de după.

Ceea ce pe mine mă surprinde însă plăcut și azi la Mick Jagger este vivacitatea sa. Faptul că vrea să cânte live și o face foarte bine, promite muzică nouă și ne spune toturor că atunci când se va opri din cântat se va opri și viața lui. Cu alte cuvinte este Always ON :)

La mulți ani Mick ;) Stay strong!

Sursă foto: 1.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.