Meet Emys, roboțelul care îl va învăța pe cel mic limbi străine

În ziua de azi există foarte multe aplicații, programe TV sau desene animate care încearcă să îi captiveze pe cei mici și să îi îndrepte spre învățarea unei limbi străine. Cu toate acestea cei de la Flash Robotics au găsit o soluție ingenioasă, care sigur va avea succes. L-au creat pe Emys, un roboțel simpatic, capabil să se joace cu copii, dar, mai ales, să îi și învețe bazele unei limbi străine.


 

Repetiția, mama învățăturii?

Emys se bazează pe un sistem ingenios, special construit pentru curiozitatea micuților. Astfel, cu ajutorul unei tablete încorporate și a feței inspirate de către emoticoane, Emys încearcă să se îndepărteze de sistemul folosit de jocuri sau aplicații, în care repetiția e de bază.

Roboțelul se folosește de diverse cartonașe cu imagini, astfel încât dacă un copil ține în fața ecranului un desen cu un câine, senzorii roboțelului vor citi imaginea și apoi va ști să spună cuvântul în limba străină selectată.

Sună interesant, nu?

 

O treabă bine făcută
 

Factorul educativ nu este singurul element deosebit al roboțelului. Tehnologia din spatele lui Emys nu e deloc de aruncat.  Mașinăria ”simte” dacă e atinsă pe creștet și se va comporta la fel ca un pisoi, va ”toarce” și va mișca capul de plăcere. :)  În plus senzorii din ochii robotolui detectează când copilul se deplasează și vor putea să îl urmărească.

Dacă ai un copil și vrei ca acesta să învețe o limbă străină dar să se și distreze în același timp, atunci Emys poate fi o variantă bună. Îl poți găsi pe Kickstarter, la un preț de 400 $, iar roboțelul va veni undeva în 2018 cel târziu.

 


Tu ce crezi ? Merită simpaticul Emys banii?

 
Sursă poze: 1 și 2.
Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.