Massive Attack în turneu cu muzica nouă

Cu câteva zile în urmă (pe 9 august), britanicii de la Massive Attack lansau un vidoclip absolut minunat al noului lor cântec numit "The Spoils", videoclip în care Cate Blanchett este transformată într-un fel de android în realitatea virtuală, un exercițiu de imaginație audio-video realizat de regizorul australian John Hillcoat. Dacă nu l-ai văzut încă, l-am pus mai sus pentru tine.

“We want unity”, ne spun live băieții de la Massive Attack

Concertul lor de la Dresda din Germania, pe care l-am văzut aseară. a fost, așa cum ne-au obișnuit oamenii de la Massive, foarte politic. Unde ne duce povestea lor? Într-o lume fără granițe, fără inechitate, fără false valori, altfel spus “in a perfect world”. Într-o atmosferă cum numai la concertele Massive Attack se poate vedea și simți, am avut parte de un sunet perfect combinat cu deja celebrul lor ecran plin de mesaje directe, cu trimitere la temele zilei.

La mijlocul concertului, Robert Del Naja s-a oprit și a spus clar “We want unity. We don’t want to be outside Europe and let’s hope that the far right movement all over this world will not succeed”. Un gând pe care până la urmă îl avem cu toții.

Turneul Massive Attack continuă

Dacă ai drum cumva prin Europa în săptămânile care urmează, încearcă să-i prinzi și să-i vezi pe Massive. Turneul lor continuă până la începutul lui septembrie, cu ultimul concert pe 3 septembrie la ei acasă, în Bristol, UK. Găsești toate detaliile legate de live-urile rămase în turneul lor aici.

De data asta, se pare că ocolesc România, deși au cântat la București de două ori și mi-au spus, atunci când i-am întâlnit, că le place la noi.

Am avut ocazia să petrec două ore cu ei în studio la radio în 2010, două ore în care Daddy G și 3D mi-au arătat că sunt așa cum trebuie să fii, indiferent de statutul tău. Umani și directi, fără “fițe” și extrem de conectați la realitatea zilei, inclusiv din România. De altfel, și aseară la Dresda, în timpul concertului trupei de deschidere pe care o poți vedea aici, Daddy G a iesit din spatele scenei și s-a asezat undeva în public, relaxat și cu zâmbetul pe buze către toții fanii care au îndrăznit să se așeze lângă el pentru câteva clipe și cuvinte.

După Summer Well, Sziget Festival și Massive Attack, oare ce mai poate veni pentru finalul verii? Tu ai planuri de concerte?

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.