M83: "Junk" - Recenzie album

Despre M83

Pe 8 aprilie, M83 au lansat noul material numit simplu "Junk". "Au" lansat este un fel de-a spune și asta pentru că de ani buni practic proiectul M83 are un singur membru oficial, Anthony Gonzalez. Francez de origine, Gonzalez a ales să se mute în Statele Unite la Los Angeles, iar muzica sa este bine primită atât în țara de adopție, cât și în Europa, acolo unde a apărut cam în toate festivalurile mari.

După primele două albume lansate în formula de duo, împreună cu Nicolas Fromageau, cei doi au hotărât să încheie colaborarea, așa încât azi proiectul este dus mai departe de către Anthony Gonzalez, ajutat din umbră de către fratele său, Yann.

Câteva cântece de pe precedentul album, numit "Hurry Up, We're Dreaming" (2011), au ajuns sa fie cântate chiar și la câteva radiouri din Romania. Ca reminder ascultă, aici "Midnight City" din 2011:

Noul material - Junk

Noul material numit, ironic zicem noi, "Junk" vine după o pauză de aproape cinci ani în care Gonzalez a experimentat mai multe variante live. Cu apariții în zona mai electro și mixuri în festivaluri de gen și de asemenea cu apariții să zicem mai convenționale în festivalurile clasice.

Văzut de noi în două concerte, în ambele variante, Gonzalez ne-a arătat exact ce auzim și pe albumul "Junk". M83 este deopotrivă un proiect electro și unul indie. Are pe alocuri sound retro, dar ne surprinde și cu modern vibes.

O mostră de pe noul album poți găsi aici: http://ilovem83.com/

Iar albumul e de găsit pe iTunes sau Spotify.

Dacă vrei să-i vezi live, cel mai aproape de noi ar fi la Gdynia Open'er Festival în Polonia, pe 30 iunie, festival pe care ți-l recomandăm și despre care vom mai povesti aici, cu nume ca Florence and The Machine, Red Hot Chili Peppers sau Tame Impala pentru ediția din acest an.

Surse poze: 1, 2.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.