În sfârșit vom avea un nou album Kings Of Leon

Se întâmplă în toamna asta, pe 14 octombrie, să avem un nou material de la Kings Of Leon. Ultimul lor album se lansa în 2013 și se numea “Mechanical Bull”. Noul material poartă numele “WALLS” și a fost înregistrat în Los Angeles cu producătorul celor de la Coldplay și Arcade Fire, Markus Dravs. Un foarte scurt preview cu anunțul albumului a fost urcat pe youtube de către trupă, iar voi îl puteti vedea mai sus.

Ce știm despre noul album?

Track listing-ul a fost și el dezvăluit și vom avea zece cântece pe noul album, cu primul single și el deja cunoscut și numit “Waste a Moment”. Albumul, după cum spun chiar băieții de la KOL, este un mix de povești personale traduse în muzică, de la insight-uri din relațiile lor personale până la povestea deja celebră din 2011 în care au fost nevoiți să-și anuleze turneul din cauza a ceea ce ei au numit “addiction problems”. La vremea aceea toată lumea s-a întrebat dacă îi vom mai vedea vreodată împreună. Ei bine, se întamplă în toamna asta să îi ascultăm cu un nou album și, mai mult ca sigur, vor fi disponibili pentru concerte și festivaluri anul viitor.

KOL de la o trupă de ora 16.00 la headliners în doar patru ani

I-am văzut pentru prima dată pe KOL la Rock Werchter în 2007, o trupă despre care nu știa nimeni mai nimic, dar care totuși avea în spate două albume lansate în America și se prezenta la festivalul belgian cu un al treilea. Faptul că intrau pe scenă la ora 4 după-amiaza dădea de înțeles că sunt o trupă mică, aspirantă. Atunci când însă pe ultimul lor cântec din concert “Slow Night, So Long” intra pe scenă Eddie Vedder pentru a cânta cu ei, mi-am dat seama că nu vorbim despre o trupă oarecare. Eddie a spus atunci “follow this band” și ceea ce a urmat cred că știm cu toții.

Și dacă în 2007 Pearl Jam erau headliner-ii zilei în care cântau și KOL, patru ani mai târziu chiar KOL aveau să fie “main artist of the day”, cu nebunia care a urmat după lansarea albumului lor “Only by the Night”, album ce conține “Sex on Fire” și “Use Somebody” printre alte cântece devenite hituri. Mie mi-a plăcut cel mai mult “Notion” de pe albumul din 2008:

 

Oare vom avea un concert KOL în Romania curând? Să vorbim cu organizatorii de festivaluri și poate iese cumva. :) Tu i-ai văzut pe undeva live pe KOL?

Surse foto: 1, 2.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.