Groaza ce va să vină (Partea a doua)

Ticăitul ceasului e din ce în ce mai sacadat. Ziua în care ne apucăm să sculptăm în dovleci se apropie cu paşi repezi şi, în lipsă de alte senzaţii tari – cum e dormitul într-un sicriu în noaptea de Halloween într-una dintre încăperile  Castelului Bran – îţi propun astăzi încă o listă cu jocuri horror pe care le vom butona într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat. Prima selecţie o puteţi găsi pe acest link.

Darq prezintă povestea lui Loyd, un băiat care nu se mai poate trezi dintr-un vis urât. Hoinărind prin propriul subconştient, protagonistul învaţă cum să supravieţuiască în universul rece şi mârşav al coşmarului său şi îşi dă repede seama că sunetele din jur au o contribuţie majoră în descoperirea drumului către realitate. Jocul este un point and click, cu un concept artistic reuşit, combinând elemente 3D cu personaje desenate de mână în 2D. Este anunţat să apară pe PC, Mac şi Linux în cursul acestui an.

Days Gone este un joc mult-aşteptat de utilizatorii de PS4, fiind anunţat ca un titlu exclusiv pentru această consolă. Cine a urmărit streamurile de la E3 2016 a avut ocazia să vadă un gameplay demo, în care protagonistul este urmărit de hoarde de leşuri plimbăreţe, dar, slavă Domnului!, are la el suficiente mijloace ca să scape cu viaţă. Inclusiv o armă cu un încărcător impresionant de încăpător şi foarte multe molotoave în buzunare. Desigur că şi mediul înconjurător îl ajută în escapada lui şi pare chiar o uşurare când dă de un butoi cu material exploziv. Days Gone este un open world, plin de acţiune şi orori.

P.A.M.E.L.A. este un titlu de explorare şi supravieţuire, cu acţiunea desfăşurată într-un oraş utopic, denumit Eden, care este lovit de o epidemie oribilă. Ni se promite o experienţă intensă – vom juca rolul unui Sleeper, trezit brusc din somnul criogenic. Protagonistul va avea la îndemână arme şi echipament hi-tech pe care le va îmbunătăţi după bunul plac. În aventura lui, Sleeper-ul o va cunoaşte pe PAMELA, o Inteligenţă Artificială omniprezentă, care fusese lăsată în urmă să vadă cum oraşul înfloritor de odinioară se transformă într-un monolit tăcut, rămas la voia întâmplării pe suprafaţa unui ocean. Vei avea ocazia să cunoşti nu doar maşinăriile care populau odinioară acest colţ de rai, dar şi pe misterioşii locuitori din canalele oraşului sau facţiunile şi alianţele care vor acţiona în funcţie de propriile tale mişcări. Misiunea ta va fi una lesne de înţeles de la bun început – să afli ce s-a întâmplat în Eden la urma urmei? Jocul se află pe Steam şi urmează să fie lansat în versiune Early Access, în februarie 2017.

Daymare: 1998 este un joc dezvoltat în colaborare cu designerul Satoshi Nakai (Resident Evil Zero şi RE Code: Veronica) şi te-aştepţi să fie un horror bun care să aibă câte ceva în comun cu seria Resident Evil. Deşi videoul de mai jos arată că mai e mult de lucrat până când Daymare: 1998 să ajungă la acel nivel, dezvoltatorii jocului, Invader Studios, au anunţat că rodul muncii lor va avea multe lucruri în comun cu Resident Evil 2. Nu ştim încă în ce perioadă va apărea Daymare: 1998, ci doar că va putea fi jucat pe PC.

Observer este un horror cyberpunk, a cărei acţiune se petrece undeva în Europa de Est. Vei juca rolul unui detectiv, a cărui abilitate este de a exploata fricile oamenilor, intrându-le în minte şi expunându-le cele mai mari temeri pentru a le întoarce apoi împotriva lor. Jocul este dezvoltat de Bloober Team (Brawl, Layers of Fear etc.) şi se bazează pe dimensiunea narativă şi pe povestea „spusă” de elementele din mediul înconjurător.

We Happy Few mi-a atras atenţia de când l-am văzut prima dată, anul trecut, pentru că seamănă atât de mult cu regimul nostru de tristă amintire. Aş zice că se află în continuare într-un registru destul de actual – locuitorii orăşelului din We Happy Few trebuie să ia, seară de seară, câte o pilulă; cei care refuză vor fi martorii ororilor care au loc în urbea lor cu ştiinţa autoritărităţilor. Jocul este un survival şi a fost lansat în această vară pe Xbox One şi în Early Access pe Steam, dar chiar şi-aşa a reuşit să strângă nenumărate păreri pozitive de la comunitate.

What Remains of Edith Finch vine de la dezvoltatorul Giant Sparrow (The Unfinished Swan) şi spune poveştile unei familii blestemate din statul Washington. Fiecare istorisire are în centrul atenţiei un alt membru al familiei care şi-a sfârşit viaţa în condiţii bizare. Jucătorul preia rolul fiecărui membru al familiei şi află, pe propria-i piele, poveşti vechi de sute de ani. Vei juca din perspectivă first-person şi-ţi vei vedea moartea cu ochii de nenumărate ori. Jocul se va putea juca doar pe PS4, posibil de anul acesta.

Acum că ai văzut ce variante de jocuri horror ai la dispoziţie foarte curând, cu care ai vrea să începi?

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.