De la mașini electrice și roboți, la mopul care curăță singur. Vezi ce ai pierdut dacă nu ai fost la Bucharest Tech Week

După Comic Con, Bucharest Tech Week este un alt eveniment care prinde contur din ce în ce mai tare și care sunt sigur că va deveni o tradiție în viața și așa tumultoasă a Capitalei. De abia aștept să văd cum va crește an de an și ce surprize minunate ne vor aștepta de fiecare dată. Pentru iubitorii de tehnologie și gadgeturi expoziția a avut destule elemente care să îi captiveze.


Nu e viață fără Samsung

S8 și S8+ au fost la loc de cinste și de data aceasta. Daca vroiai să te joci puțin cu ultimul smartphone de la Samsung, tot ce trebuia să faci era să găsești mulțimea de oameni care se înghesuiau în centrul târgului, acolo unde găseai standul dedicat noutăților de la Samsung. Recunosc că n-am mai stat să încerc experiența VR oferită cu ajutorul Oculus, dar am văzut că lumea se distrează la fel de tare ca și anul trecut. M-a atras mai tare Dex Station, acolo unde puteai să vezi cum funcționează S8 conectat la un monitor. Vestea bună e că nu se mișcă rău de loc și dacă ai un smart tv, nici nu îți mai trebuie un cablu HDMI, poți realiza conexiunea cu ajutorul Bluetooth. Vestea proastă e că încă nu poți să încerci jocurile favorite de pe mobil, pentru că nu sunt încă optimizate, dar acest lucru se va realiza repede și vei putea da drumul la joacă. 

Facerig îți schimbă......fața


Dacă tot vorbim de smartphone, nu vreau să uit de o aplicație drăguță cu care poți să te distrezi foarte tare, alături de prieteni. Știu, te gândești la Snapchat, dar Facerig e altceva. Poți alege mai multe chipuri ale unor personaje trăznite din desene animate și, cu ajutorul unui webcam și a unui senzor pentru mâini (acesta e opțional) vei controla expresiile caracterului tău. Poți să te strambi, să râzi, să scoți limba și te vei amuza cum personajul de pe ecran va încerca să te imite. Dacă ești interesat, aplicația o găsești gratis pe smartphone (deși pentru mai multe personaje va trebui să plătești), iar pe Steam te va costa 15 euro. 

Printing la puterea 3D

Vrei să îi iei iubitei un inel frumos de aur sau argint ? Nimic mai ușor, se poate rezolva cu o imprimantă 3D și un bijutier abil. Dacă nu știai, unele imprimante lucrează cu o rășină specială, care poate fi folosită pentru a crea bijuterii, ce apoi sunt îmbrăcate cu metal prețios. Tare, nu? Recunosc că am uitat să întreb dacă poți să faci și inele de logodnă, dar nu văd de ce nu. Eu eram cu ochii pe un medalion identic cu cel al lui Geralt în Witcher 3 (bine, era albastru dar chiar și așa). A stîrnit o licitație între mine și un alt doritor, dar ca să ne mulțumească (sau să nemulțumească?) pe amândoi, domnul de la stand ne-a zis că nu e de vânzare. Ghinion! Și să nu uit, această imprimantă cu rășină e folosită și în cazul unor lucrări dentare. Nebunie curată!

Ar mai fii multe de menționat (mașini electrice anyone?), dar mă voi opri la atelierul de robotică pentru copii. Asta a atras, dacă nu cel mai numeros, sigur cel mai gălăgios public. Micuții l-au admirat cu gura căscată pe Wall-E, au dansat cu roboțeii și s-au minunat de invenții care mai de care mai ingenioase. Nu puțini au plecat convinși că robotica e viitorul și cine suntem noi să îi contrazicem?

Iar la final, un sfat pentru toți bărbații implicați în relații. Au fost multe chestii care să îți ia ochii la Bucharest Tech Expo, dar dacă vrei să îți ajuți partenera de viață sau pur și simplu să îți faci viața ușoară, apoi musai trebuie să pui mâna pe un mop inteligent. Prețul e cam piperat (cam de la 1400 RON în sus), dar satisfacția de a-l vedea cum alearga de unul singur și face treabă e garantată. Și dacă ai și o pisică sau un cățel...posibilitățile sunt nenumărate.



Surse: Bucharest Tech Week  Facebook Page

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.