Cuminţenia călătoreşte – hai şi tu!

Ministerul român al Culturii încearcă să dea lovitura prin lansarea, destul de tardivă, a unei aplicaţii destinate strângerii de fonduri de pentru celebra Cuminţenie a pământului, a lui Brâncuşi.

Este nevoie de 11 milioane de euro pentru a intra în posesia binecunoscutei lucrări, aflată acum în proprietatea moştenitorilor lui Gheorghe Romaşcu, un arhitect care a cumpărat Cuminţenia în 1911, chiar de la Brâncuşi. (În 1957, sculptura a fost confiscată de comunişti şi expusă la Muzeul Naţional de Artă al României, iar în 2012, a fost înapoiată moştenitorilor lui Romaşcu).

Acum avem toate uneltele ca să ne păstrăm Cuminţenia

Aplicaţia „Cuminţenia călătoreşte” poate fi descărcată gratuit atât pe iOS, cât şi pe Android şi funcţionează pe acelaşi principiu ca Pokemon GO, cu menţiunea că aici este vorba de fotografii. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici, pe orice poză luată cu telefonul, imaginea sculpturii şi apoi să arăţi rezultatul lumii întregi (prin intermediul reţelelor de socializare sau al e-mailurilor). Ţine însă cont de faptul că „suprafaţa de lucru” ar trebui să fie bidimensională şi în culori contrastante, abia apoi poţi poziţiona Cuminţenia în fotografia ta şi apăsa butonul de imortalizare.

„Cuminţenia călătoreşte” îţi permite să donezi prin SMS sau online şi e foarte uşor să realizezi, cu ajutorul aplicaţiei, un filmuleţ care să se numească, de exemplu, „Călătoria Cuminţeniei Pământului”. Vrei să încercăm?

Brâncuşi e şi al meu

„Cuminţenia călătoreşte” face parte din campania „Brâncuşi e al meu”, la care s-au afiliat numeroase personalităţi, instituţii, evenimente şi companii private din România. Campania se va încheia pe 30 septembrie, iar capodopera ar trebui să fie cumpărată cel mai târziu până la 31 octombrie. De ce 31 octombrie? Pentru că aceasta este data la care cele două părţi (Ministerul Culturii şi moştenitorii lui Romaşcu) au convenit să fie achitată suma de 11 milioane de euro.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.