Cum am trăit Electric Castle 2016

Povestea Electric Castle din acest an a început pentru noi (și pentru unii dintre voi) cu Electric Train, 525 de km de muzică pe ritmuri de Golan, Electric Brother, The Model, Vast Solo și Silent Strike. Trenul Beck's a plecat din Gara de Nord din București cu destinația Bonțida plin cu voie bună și oameni veniți să se distreze! Și nu a fost fără peripeții, fără oboseală plăcută și fără multă muzică live :)

Ajunși la Bonțida am intrat direct în atmosfera de festival, într-o zi cu mult soare care nu anunța ce avea să vină în zilele următoare, un potop devenit deja tradițional la Electric Castle. Organizarea accesului a fost impecabilă, deși numărul de participanți a fost sensibil mai mare față de anii trecuți. Cei de la Electric Castle ne-au spus că au avut o medie de peste 25.000 de oameni pe zi, ceea ce face ca festivalul să intre încet- încet în circuitul marilor festivaluri din Europa. De altfel, și câțiva dintre artiștii cu care am stat de vorbă ne-au spus cam același lucru, cum că Electric Castle are deja un nume în lumea festivalurilor și că se simt aici la fel de bine ca la orice eveniment de gen. Pentru mine a fost prima ediție de EC (asta pentru că până acum eram mai mereu plecat în perioada asta la alte festivaluri) și m-am simțit exact ca în orice alt loc din afară. Spațiul în varianta de anul ăsta, cu main stage-ul separat de celelalte scene și câmpul imens din fața cu vizibilitate perfectă, mi-a adus puțin a Rock Werchter, festivalul meu preferat.

Electric Castle un mix muzical care acopera toate gusturile

De la muzica electronică la rock, reggae sau hip-hop, toate gusturile tale s-au regăsit în lineup-ul festivalului de anul ăsta. Împarțit oarecum pe zile și stiluri la main stage și la celelalte scene (așa cum se întamplă în mai toate festivalurile), Electric Castle ne-a trecut de la psihedelicul celor de la Sigur Ros la electronicul pur adus de Paul Kalkbrenner și Rusko, apoi la dub-ul lui Skrillex și hip-hop-ul neconvențional al lui Elliphant. Ultima zi a revenit noului val de indie și rock cu Bastille și Bring Me The Horizon.

O să povestim aici până la sfârșitul săptămanii viitoare cum am trăit câteva dintre concertele de la Electric Castle din acest an și o să-ti aducem în față câțiva dintre artiștii tăi preferați, de la Dub Pistols la Macanache, de la care o să aflăm ce înseamnă pentru ei să fii Always ON!

Surse foto: 1, 2, 3.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.