Ce să-i cumperi de Valentine's Day? - Un bilet la E3!

Pentru ediţia de anul acesta a celui mai mare târg din industria gamingului, care se desfăşoară în Los Angeles Convention Center, între 13 şi 15 iunie,  organizatorii au decis să deschidă porţile publicului larg. Dacă tot e anul surprizelor, vom auzi ceva de Half Life 3?

E3 se reinventează

În mod tradiţional, la E3 (Electronic Entertainment Expo) luau parte doar reprezentanţii industriei gamingului şi jurnaliştii acreditaţi. Dar târgul a început să se reinventeze de anul trecut, când a lansat E3 Live, un eveniment gratuit destinat celor care nu aveau acces în Los Angeles Convention Center.

La decizia de anul acesta pare să fi contribuit şi mişcarea pe care Electronic Arts şi Activision au făcut-o în 2016, renunţând la a mai avea propriile booth-uri în cadrul târgului. EA a susţinut doar o conferinţă de presă, iar Activision Blizzard a prezentat Call of Duty: Infinite Warfare în cadrul standului Sony PlayStation.

Organizatorii E3 au ciulit bine urechile şi la cererea publicului care în repetate rânduri şi-a exprimat interesul cu privire la participarea la târg. Nu degeaba Sony a transmis în direct prezentarea sa de la E3 2016 în mai multe cinematografe din America de Nord.

Luni, 13 februarie, începând cu orele 17:00 GMT (orele 19:00 în România), vor fi scoase la vânzare 15.000 de bilete la E3 2017. Primii cumpărători vor plăti 150$, ulterior biletele costând 200$.

Sony

La eveniment participă cei mai grei jucători ai industriei şi numai gândul că acum te poţi afla alături de ei, de partea cealaltă a baricadei, desigur, te face să tresalţi. De doi ani încoace, Sony nu încetează să ne impresioneze. În 2015, a anunţat remake-ul pentru Final Fantasy 7 şi Shenmue 3, iar în 2016 a prezentat God of War şi Horizon: Zero Dawn şi a dezvăluit existenţa unui parteneriat între PlayStation şi celebrul game designer Hideo Kojima. A lansat PS4 Slim, PS4 Pro şi PlayStation VR, iar în materie de jocuri destinate realităţii virtuale, Star Wars VR s-a dovedit o experienţă net superioară multor titluri VR aflate deja pe piaţă sau în dezvoltare.

Microsoft

Microsoft a făcut senzaţie în 2016 cu anunţarea Xbox One S, un bundle cu player Ultra HD Blu-ray şi suport penru streaming în 4K, şi Project Scorpio, care va aduce gamingul 4K pe console începând cu sfârşitul lui 2017. Microsoft are de demonstrat până atunci performanţele noii console şi nu e exclus ca jocurile vechi de Xbox One să primească patchuri sau să fie relansate pentru a reda puterea Scorpio şi, cine ştie, poate că publisheri terţi vor face anunţuri similare la E3.

Nintendo

Nintendo a dat lovitura, vara trecută, cu Pokemon Go, arătând că, indiferent de nivelul de familiarizare faţă de produsele sale, oamenii adoră în continuare francizele clasice. Şi a continuat să se afle pe cai mari, cu lansarea Pokemon Moon and Sun, unul dintre cele mai vândute titluri Pokemon, dar şi cu NES Classic Mini, un bundle cu 30 de titluri NES, care s-a vândut ca pâinea caldă de Crăciun. Deşi consola hibrid Switch se lansează cu trei luni îniante de E3 2017, Nintendo se va folosi de eveniment pentru a marca momentul şi a-şi etala intenţiile cu privire la jocurile care urmează să fie lansate pe Switch.

Surprize, surprize...

Marii absenţi ai ediţiei din 2016 şi-au făcut mai mult sau mai puţin planurile cunoscute pentru 2017. Electronic Arts a anunţat că va găzdui un eveniment EA Play în cadrul E3, dar nu ştim deocamdată dacă va avea şi propria expoziţie şi nici în ce măsură se va folosi de această ocazie pentru a promova titlurile pe care le va publica, precum Star Wars Battlefront 2, anunţat pentru sfârşitul acestui an, sau un IP nou-nouţ, care este dezvoltat de BioWare şi care ar urma să fie lansat la începutul anului viitor. Cât despre Activision Blizzard, nu ştim încă dacă va avea sau nu propriul stand. Ubisoft însă ar putea să revină în centrul atenţiei cu un nou titlu Assassin’s Creed, după un an de absenţă totală.

E3 nu se adresează numai jucătorilor greuceni de pe piaţa gamingului. Studiourile indie au propriile lor surprize şi de multe ori titlurile pe care ni le-au oferit ne-au încântat sufletele mai ceva decât oricare titlu promovat ca triplu A. Urmează să vedem cu ce minunăţii se vor prezenta anul acesta.

Photo Credits

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.