Ce nu stiai despre ENTER SHIKARI?!

Îmi tot dau întâlnire cu ei din 2013 încoace. I-am văzut prima oară LIVE la B'EstFest şi am rămas fană a englezilor din St. Albans, Hertfordshire care s-au apucat de cântat în 1999. Ba chiar am şi stat de vorbă cu ei şi am aflat exclusivitatile alea misto despre care nu intreaba toata lumea. :) Dar pana sa ii citez pe headliner-ii de anul asta de la Awake Festival, zic sa trecem intai de toate discografia.

Rou Reynolds & co. au lansat primul album, Take to the Skies in 2007 si au aterizat direct pe locul 4 in Official UK Album Chart, loc care le-a adus si un disc de aur. In acelasi an, au castigat la celebrele NME Awards: John Peel Award for Music Innovation; premiile Spirit Of Indepence si BEST LIVE BAND la Kerrang! Awards si  Breakthrough Artist of the Year la BT Digital Awards.

Cu asa lansare in industria muzicala nici nu e de mirare ca sunt considerati pionieri ai electronicore-ului.

Al doilea album, Common Dreads a venit in 2009 iar al treilea, A Flash Flood Of Colour in 2012. Ambele au fost certificate cu discul de argint pt vanzari. Desi, al treilea disc i-a pus pe drumuri pe englezi, in primul lor turneu mondial (A Flash Flood of Colour World Tour) ,  The Mindsweep, al 4-lea album a fost lansat in 2015. 2 ani mai tarziu, Enter Shikari veneau cu un nou material discografic - The Spark! Lansat la propriul label, Ambush Reality.

Am avut ocazia sa stau de vorba cu ei acum ceva timp si am aflat exclusiv ca atunci cand nu e pe scena solistul, Rou “se da in vant dupa fotbal, fiind mare suporter al Wales national football team”.

Cand i-am intrebat despre fani, mi-au spus ca isi descriu fanii ca “loiali, pasionati de diversitate! Fanii Enter Shikari sunt ca o familie. Oameni foarte de treaba cu care ne-am imprietenit. Suntem siguri ca toate trupele au astfel de fani, dar e mereu minunat sa ii intalnim".

Cat despre activitatea lor ca muzicieni, tot Rou declara ca “e minunat sa faci in fiecare zi altceva. Sa creezi, sa dezvolti si sa implementezi idei noi, in loc sa faci mereu acelasi lucru. Cred ca asta e cel mai puternic avantaj in cariera unui artist.”

 

Suntem conectati de la un cap la altul, asa ca am vorbit, evident si despre online si social media. Iar bateristul Rob Rolfe are o parere destul de clara despre beneficiile digitale: “Social media nu ne omoara. E doar un alt fel de a te conecta cu oamenii din intreaga lume. Sunt chiar iritat de felul in care varstnicii trateaza noile generatii care petrec timpul “cu nasul in telefon”. Oamenii au facut asta din toate timpurile. Pana acum erau ziarele si scrisorile. Ei bine, noi avem acum aceste device-uri care nu ne micsoreaza orizontul. Dimpotriva. Il extinde. Online-ul a facut lumea sa para mai mica si asta e foarte bine.”

Tot Rolfe mi-a marturisit ca primul clip video vazut vreodata la MTV a fost Chop Suey! Al celor de la System Of a Down!

O sa inchei prin a mai “pune pe tapet” cateva premii ale headliner-ilor AWAKE FESTIVAL de anul asta. Pentru ca daca pana acum nu te-am convins de ce sunt fana ENTER SHIKARI, poate asa intelegi mai bine calibrul acestui band care impleteste monumental elementele rock si hardcore rock cu muzica electronica:

Enter Shikari au castigat in 2015 la The Mindsweep AIM Awards: Independent Album of the Year Won. In 2017 la Heavy Music Awards: Best Live Band, Si in 2018, cu noul album The Spark – BEST ALBUM AWARD la The Spark Kerrang! Awards.

Ce zici? Te bagi sa ii vedem LIVE inca o data la AWAKE?

Oana  

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.