Ce a fost cool și ce nu la Comic Con?

Nu pot începe acest articol fără să recunosc că nu am apucat să gust prea mult din „bunătățile” prezente la această ediție de Comic Con. Mai multe motive m-au împiedicat să pierd timpul așa cum as fi vrut, așa că nu am putut să îmi fac multe impresii....dar ce am apucat să văd mi-a plăcut.

Comic Con devine încet, încet și la noi în țară o veritabilă industrie și asta e foarte bine. Sper să vedem nume din ce în ce mai mari, pe măsură ce evenimentul va crește. Dar oricum am observat mai multe îmbunătățiri față de anul trecut


Mai mare, mai tare


În primul rând, față de ediția precedentă cel puțin, realitatea virtuală a fost în prim plan, iar lumea s-a înghesuit și a stat la coadă pentru câteva minute de distracție pură. S-au iscat și discuții dar așa suntem noi, sânge latin, ne încingem repede :)

Gaming Hall m-a impresionat de data aceasta, cu un spațiu vast dedicat diverselor competiții e-games și unde puteai să faci galerie la o partidă de Counter Strike ori League of Legends mai ceva ca la un meci între Steaua și Dinamo. Fanii au putut să admire sau să participe la concursuri de Overwatch, Fifa, Street Fighter și o mulțime de alte jocuri. Am murit de ciudă pentru că am ratat partidele pe viață și pe moarte...mai ales că, fiind fan Rapid (știu, nu mă înjurați), la fotbal nu mai am multe bucurii  .

Amatorii de suveniruri, comics sau cărți au avut o multitudine de standuri, de unde puteai să cumperi orice. Am văzut tricouri tari, postere care mai de care mai nebune și niste stickere geniale. N-am rezistat și mi-am luat câteva. Un mare thumbs up oricum pentru diverșii artiști, care surprind an de an cu imaginația lor și spiritul creativ. Pe scurt, găseai de toate pentru toți.

Nu am prins concursul de Cosplay, dar din ce am văzut prin mulțime, selecția de costume a fost iar diversă și inspirată. Cu mențiunea că am avut o inflație de Harley Queen, ceea ce dovedește că Suicide Squad a prins bine anul trecut. Recunosc că visez și acum la o superbă Mileena care a întors toate privirile și m-am amuzat foarte tare când brigada de „counteri” sechestra lumea pentru poze care mai de care mai tari. Și nu uit nici de food court, unde burgerii erau mari și gustoși iar berea Beck’s rece și atât de bună :)


Vrei VR ? Ai VR

N-am rezistat să nu încerc joculețele VR puse la dispoziție. La standul Beck’s aveai șansa să te dai într-un rollercoaster construit pe un munte! Tare, nu? Ok, grafica nu era senzațională și scaunul nu te zgâlțâia așa tare, dar pentru o experiență VR light distracția a fost garantată. Pentru cei care nu încercaseră până atunci ochelarii VR, a fost un mod bun de a se familiariza cu una din distracțiile viitorului. Și îi felicit pe colegii de la Beck’s pentru muzeul Star Wars. Dacă erai curios să vezi cum arată un rancor de aproape sau să admiri un stormtrooper în toată splendoarea lui, ei bine tot ce trebuia să faci era să îți pui ochelarii speciali VR.

M-a impresionat și standul celor de la Nvidia, prezenți cu tot ce au mai bun când vine vorba de VR, fie că e vorba de Oculus sau HTC. Puteai să stai pe scaun și să participi la curse amețitoare sau să te prostești în încercarea de a nimeri baloane virtuale ori alte ținte. Nu aveai cum să nu râzi să îți vezi prietenii strâmbându-se și lovind aerul cu maneta. Funny.

Binențeles, mi-au sărit în ochi carcasele transparente unde puteai să admiri cele mai tari plăci grafice și sistemele de răcire inedite. Pentru cei care au crezut că cei de la Nvidia au pus o sticlă cu apă ca să răcească sistemul, să știți că e vorba de un compus special, creat special pentru aceste sisteme (dar despre asta vom mai vorbi). Oricum arată tare de tot și performanțele sunt pe măsură.

Aș fi vrut să experimentez mai multe la acest Comic Con, poate să stau și la un board game dar trebuie să mă repet, în timpul petrecut acolo m-am simțit bine și din ce am văzut în jur, distracția și voia bună au fost la ele de acasă. Și asta contează la final.

Așa că, felicitări organizatorilor și de abia aștept surprizele de la ediția viitoare. Când promit că voi fi mult mai prezent. 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.