Beck's vă așteaptă la ARTmania

2

ARTmania e festivalul la care n-am ajuns niciodată, dar la care m-am gândit mereu. De fiecare dată treceam cumva pe la Sibiu înainte sau imediat după eveniment. Mă uitam la afișe, dezamăgit că o să ratez sau că am ratat și de data asta niște nume frumoase din line-up. Nici anul ăsta nu-mi iese cu ARTmania și artiștii care vin la ediția 2017 îmi oferă motive în plus de “băgat unghia în gât”. Spun motive în plus pentru că ARTmania nu este numai despre trupe, e și despre Sibiu (se petrece chiar în inima orașului), unul dintre locurile mele preferate de la noi din țară. Alături de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ARTMania a ținut, din 2006 de când a început, Sibiul pe harta culturală națională și chiar internațională. 

Piața Mare se va umple din nou de tot ceea ce înseamnă cultura rock, anul acesta pe 28 și 29 iulie. După atâtea festivaluri agitate, în care bașii ne-au zguduit zi de zi, festivalul vine, culmea, să ne liniștească puțin, în ciuda rock-ului care ne va ajunge la urechi. Pentru că ARTMania este un eveniment liniștit cam ca orașul în care se desfășoară, nu ca stil ci mai mult ca stare de spirit. La Sibiu te duci ca să te-ncarci.

Revenind la muzică. Finlandeza Tarja Turunen a transmis la finalul celui mai recent concert pe care l-a avut în România că “speră să ne revadă curând”. Și speranța s-a transformat rapid în realitate pentru că ea revine la festival, din nou ca artistă solo. A părăsit trupa Nightwish în 2005 (din fericire a apucat să vină la noi cu tot cu trupa chiar în acel ultim an împreună), când s-a aruncat în aventuri muzicale cu orchestre de 100 de persoane și compoziții prețioase din zona baroc, clasică, romantică si modernă. Petrece ani întregi în căutarea ideilor noi și a conceptelor pentru albume. Dar în cazul ei, vocea este cea care face diferența. Cu ea, vocea, vă puteți întâlni la Sibiu sâmbăta asta.

Tot anul acesta și tot sâmbătă seara avem parte și de britanicii de la You And Me At Six, de departe favoriții mei din festival, pe a căror “Underdog” dansam ca nebunu’ prin liceu. Vin pentru prima dată la noi in țară, atât ca trupă cât și ca individualități și se afla-n plin turneu de promovare a noului album, “Night People”, o depărtare serioasă de la stilul semi emo-pop de până acum. Care nu sună rău deloc și care le-a adus live-urile la un nivel mult mai ridicat, dacă e să ne luăm după spusele publicului. Până și înregistrarea albumului a fost făcută live, cu toate instrumentele deodată, o premieră pentru ei. Au avut de-a lungul carierei (începute în 2004) și o colaborare cu Oliver Skyes de la Bring Me The Horizon, ca sa-ntelegeti în ce ape se scaldă trupa.

În mai toate comunicatele de presă văd trupele de pe la noi din țară lăudându-se cu prezența la ARTMania. Așa că nici anul ăsta românii nu puteau lipsi de pe scena din Piața Mare: Coma vin să ne arate care-i cel mai frumos loc de pe pământ. Poate chiar Sibiul? Show-ul lor de la începutul acestei luni de la Electric Castle a fost de-a dreptul spectaculos, atât muzical cât și pe partea vizuală, unde au bătut multe trupe de afară.

 

Acest articol are 2 comentarii. VEZI COMENTARIILE
Florin Catalin Mihai
Super tare
Florin Catalin Mihai
Distractie

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.