Au mai rămas doar câteva zile până la Electric Castle 2017!

1

WooHoo! Noi ne-am apucat deja de împachetat „Pack it up, pack it in / Let me begin” endorfinele se dezlănțuie și memoria afectivă ne transpune în timp, acum un an, în Gara de Nord din București așteptând, cu rucsacul în spate, cel mai fain tren cu care am călătorit vreodată: Beck’s Electric Train

Așa a început pentru vreo 200 dintre noi povestea Electric Castle 2016 cu 15 ore de muzică și distracție, din București până în Bonțida, 252 de km pe Căile Ferate Române cu Golan, Electric Brother, Silent Strike, The Model și alți DJ-i mișto. Surpriza nu s-a încheiat aici. „Neoficial” festivalul a început cu o zi mai devreme, pentru deținătorii de abonamente, cu „Ziua 0”. O idee foarte bună! Mulți alegeam, oricum, să venim cu o zi mai devreme pentru a scăpa de aglomerație, pentru a ne ridica brățările și pentru a ne pune cortul. Scenele Booha și Boiler ne-au primit cu un program „electric” și eclectic, de la Rodion G.A, Dirtyphonics și Vița de Vie la Technnibal și Motiv. 

De fiecare dată când ajungi la Castelul Bánffy ți se taie, parcă, respirația. Nu degeaba a fost supranumit, cândva, Versailles-ul Transilvaniei. Am apreciat întotdeauna la EC că nu se intervine invaziv în peisaj. Castelul, construit în secolul 15, arată din ce în ce mai bine, în fiecare an!  Într-un fel e și contribuția noastră, pentru că o parte din profitul organizatorilor se duce spre lucrările de consolidare și de restaurare ale complexului istoric, devenit centru cultural. 

Prima zi am început-o cu o plimbare. Am vrut să revedem „la lumina zilei” Caselul și domeniul, cu harta (și aplicația) în mână și să marcăm elementele „de interes” în ordinea priorității. Nu-i așa că e frustrant că nu poți fi în mai multe locuri în același timp? Pornind de la ideea asta ne-am oprit puțin la Zona Tech să ne jucăm cu simulatoarele de zbor și cu ochelarii de VR. Am zis că revenim și pentru Escape Rooms, dar până la urmă a rămas pe anul următor [adică ăsta], împreună cu o tură în balonul cu aer cald. Am descoperit apoi HideOut Stage – scena intimă cu beanbag-uri și hamace – un loc „secret” și liniștit în care am tot revenit. Lecții de yoga, treasure hunt, karaoke cu Heliu, proiecții de flm, cerc de literatură sau activități sportive au fost doar câteva dintre opțiunile recreative din cadrul festivalului... și încă nu am ajuns la muzică! Ne-am oprit și pe la Booha Mansion – singura scenă cu program „una’într-una” – apoi am pornit spre Main Stage să cântăm cu Grimus, să dansăm pe Babylon Circus, să râdem cu Macanache și The Putreds ca mai apoi să rămânem muți cu Sigur Ros! Și muți am rămas, cu gândul undeva prin Islanda... sau mai departe. 

A doua zi a venit cu primii stropi de ploaie. Nu i-am băgat în seamă. Ne-am început programul la Roots Stage și ne-a plăcut mult Kaya Foundation apoi „am zburat” să-i ascultăm pe clujenii de la Satellites [see what I did there?], ne-am dezlănțuit pe Enter Shikari, l-am descoperit pe Paul Kalkbrenner și am încheiat cu Rusko, de fapt, cu o tură pe cinste de Silent Dance. 

După soare vine... rupere de nori! Sâmbătă a venit potopul. Nu degeaba când vine vorba despre Electric Castle se fac glumițe legate de Glastonbury! Ne așteptam cu toții să se întâmple... așa că ne-am înarmat cu cizme de cauciuc și pelerine de ploaie, lucru pe care îl vom face an de an, indiferent de prognoza meteo! Deja suntem căliți și am învățat cum e cu dansul în noroi. Ziua 3 a fost una nebună: Skrillex, Elliphant, Dub Pistols, noroi, dans, lasere, proiecții, euforie, mai mult dans, totul la scena RMBA, iar pe fundal, Castelul. Proiecțiile, spectacolele de lasere și video mapping au ridicat experiența la un alt nivel! 

Am primit cu surpriză primele raze de soare de Duminică – surpriză care s-a menținut pe tot parcursul zilei, ba chiar ni s-au uscat și hainele. Ultima zi a fost un adevărat tur de forță: Alternosfera, God is An Astronaut, Bring Me the Horizon și Bastille la Main Stage. EC s-a încheiat abia luni dimineața la ora 10 odată cu încheierea programului la Booha Mansion iar ultimul autocar spre Cluj a plecat în jurul orei 13! 

Anul trecut am crescut numărul de suflete din Bonțida, cu peste 120 000 – căci atâția spun organizatorii că ne-am adunat pe domeniile Banffy în cele 4 zile de festival! Ne-am încărcat cu energie pozitivă pentru tot anul și suntem pregătiți să facem același lucru și anul acesta! 

I-am urmărit pe băieții de la COMA, care vor cânta în Ziua 3 pe Beck’s Main Stage și putem spune că am înțeles mai multe despre cum se pregătesc și trupele pentru festival prin documentarul video „Unlock Your Castle” – ne-am jucat și cu ei și cu voi iar acum așteptăm să vedem cine sunt câștigătorii! Ne-ar fi plăcut să prindem și noi un loc în ComaMobil până la festival și înapoi! 

Ne vedem la Electric Castle!

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
Claudiu Crisan
Cine merge

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.