7 octombrie 2016 – New Albums in the air

PHANTOGRAM “Three” – Revenirea americanilor de la Phantogram ne aduce un album foarte bun. În iulie când am auzit primul single de pe album am anticipat un material diferit de precedentul “Voices”. Ceva mai disco, cu ruperi de ritm și un look schimbat pentru Sarah Barthel, noul album “Three” al celor de la Phantogram poate fi considerat o colecție corectă de sunete indie la limita dintre electro și rock.

JONES “New Skin” – Vocea este ceea ce atrage prima dată atenția atunci când o auzi pe Jones. Un album bine echilibrat în care vocea ei merge de la pasaje soft la pasaje agresive, fără greșeală. Pentru un album de debut e numai bun de ascultat.

GREEN DAY “Revolution Radio” – De la “American Idiot” n-am mai auzit ceva interesant de la baieții de la Green Day. Pe noul album ei se duc și într-o zonă muzicală mai puțin confortabilă lor. Dacă lead-single-ul “Bang Bang” este “90’s punk”, tipic Green Day, pe Troubled Times, Outlaws sau Say Goodbye ritmul se schimbă și tempoul scade mai spre pop-rock. Oare e prea târziu pentru Green Day să se reinventeze? Ascultă “Revolution Radio” și mai vorbim după despre asta.

NORAH JONES “Day Breaks” – Norah și pianul ei ne aduc un nou album parcă potrivit pentru a doua jumătate a toamnei. Liniștit dar pătrunzător, albumul ei a fost anunțat în august cu single-ul “Carry On” care a setat cumva atmosfera pentru noul material. Într-o lume muzicală destul de complicată, în care toată lumea încearcă să gasească acel “ceva altfel”, Norah Jones rămâne ea, așa cum o știm. Și vizual și muzical este ca o gură de oxigen.

KAISER CHIEFS “Stay Together” – I-am văzut de cel puțin cinci ori live pe Kaiser Chiefs în festivaluri și mă săturasem să aud același set-list. Probabil ăsta este motivul pentru care au dispărut oarecum în ultimii 2-3 ani. Noul album e ceva mai puțin agresiv și pare mai matur. Ascultă și tu ca să-ți faci o idee. Nu mă hotărăsc dacă îmi place sau nu, dar sigur trebuie ascultat de mai multe ori și în contexte diferite, ceea ce am să fac.

Sursă foto: 1.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.