Ce mai împrumută developerii în zilele noastre unii de la alţii

Echipa de marketing a unui hotel din Los Angeles a încurcat jocurile cu realitatea şi a publicat o imagine din Grand Theft Auto 5 pentru a-şi promova serviciile.

Ghinionul celor de la Hotelul Figueroa a fost că studioul Rockstar şi al său joc GTA se bucură de o comunitate extrem de numeroasă şi vigilentă. Când pe site-ul hotelului a fost publicată o imagine din joc atribuită zonei centrale din LA, ochiul atent al lui Doupler, un utilizator de Reddit, a sesizat diferenţa – imaginea cu zgârie-nori era din GTA V, nu din realitate. Culmea e că acel screenshot provenea de pe pagina Wikia a jocului. Măcar de ar fi fost făcut în modul fotorealistic de unul dintre angajaţi...

Afişul Firewatch, „împrumutat” ilegal

Furtul de copyright se întâmplă şi la case mai mari. De exemplu, o reprezentanţă Ford din Massachusetts a fost mustrată pentru că a folosit imaginea de cover a jocului Firewatch pentru a promova un model de maşină. Cei de la reprezentanţă luaseră imaginea de pe site-ul WideWallpaper.com, fără să ştie de unde provine ea şi fără să atribuie credit autorului...

Orion cu iz de CoD

Tot la capitolul încălcarea drepturilor de autor s-ar putea înscrie şi jocul Orion, un shooter open-world SF. Activision susţine că unele arme din Orion seamănă al naibii de mult cu unele din Black Ops 3 şi Advanced Warfare, motiv pentru care jocul indie a fost retras de pe Steam timp de două zile.

În imaginile de mai jos poţi vedea, via Polygon, armele incriminate.

Joi, 30 iunie, Orion a reapărut pe Steam la jumătate de preţ – că doar e Summer Sale. Acum rămâne la latitudinea ta dacă vrei un joc de 50 de cenţi sau unul de 30 de euro... Şi vezi că reducerile se încheie în 4 iulie.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.